ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020 - GREEK NAME DAYS
  click here to find us on Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ WEBMASTERS (http σε https) : Στο script του εορτολογίου αλλάξτε από http://www.eortologio.gr/.. σε https://www.actus.gr/..
ATTENTION TO WEBMASTERS (http to https) : At the eortologio script, change from http://www.eortologio.gr/.. to https://www.actus.gr/..
site update 01/01/2019 : α. Αναπροσαρμόστηκαν οι ημερομηνίες των κινητών γιορτών του έτους 2019, β. έχει προστεθεί Google Calendar για το 2019

Home επιλέξτε αρχικό γράμμα ονόματος  right arow eortologio Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
επιλέξτε μήνα  right arow eortologio Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάι Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ χωρίς γιορτή click to visit our greek eortologio name days page in English- το εορτολογιο με Λατινικούς χαρακτήρες δηλ. Greeklish in English
βιβλίο επισκεπτών υπολογισμός Πάσχα & κινητών γιορτών μικτά ονόματα οι πηγές μας links διάφορα άρθρα news feed
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
Google Calendar:
+ Ελληνικά 2020
+ Αγγλικά 2020
site map διαφημιστείτε στο eortologio.gr εικόνες για το site σας προσθέστε το εορτολόγιο στο site σας επικοινωνήστε μαζί μας
Jesus fish sign - Σήμα Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.
εγγραφείτε στο newsletter μαςclick for www eortologio gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - εορτολόγιο freebies
προσθέστε το εορτολόγιο στις σελίδες σας

click for www namedays gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - namedays freebies
add namedays to your pages

webmaster freebies : Εμφανίστε και εσείς στις σελίδες σας το ποιός γιορτάζει με πάντα επίκαιρη ενημέρωση. Δείτε εδώ για λεπτομέρειες. Η παροχή αυτή είναι δωρεάν χωρίς χρέωση ή άλλη υποχρέωσή σας !!!Καλωσήλθατε στο βιβλίο επισκεπτών του site μας

στο βιβλίο μας την στιγμή αυτή υπάρχουν 1854 εγγραφές σε 78 σελίδες και τώρα βρίσκεστε στην σελίδα 9 (οι πρόσφατες εγγραφές εμφανίζονται στην σελίδα 1). Για απευθείας επικοινωνία με τους διαχειριστές του site χρησιμοποιείστε την φόρμα επικοινωνίας. Για να προσθέστε άμεσα τα σχόλιά σας στο βιβλίο επισκεπτών κάντε click παρακάτω (δεν χρειάζετε να κάνετε εγγραφή ή άλλου τύπου login).
από: Μαριαννα στίς 4/17/2014 ώρα 22:26  
Ηλιουπολη
Καλημερα θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να Ένωσω δυο ονόματα Παναγιώτης και Αναστάσιος που θέλω να βγάλω τον γιο μου σας ευχαριστω πολύ καλό πασχα

από: loukia στίς 4/11/2014 ώρα 03:10  
Greece
καλημέρα σας, μπορείτε παρακαλω να με ενημερώσετε σχετικά με τον Άγιο Έκτορα? Λείψανά του φέρονται να υπάρχουν στην Μονή Τιμίου Σταυρού στη Σάμο http://leipsanothiki.blogspot.gr/2012/10/6.html. Παρόλα αυτά δεν αναφέρεται στην ορθόδοξη εκκλησία σαν άγιος. Τι ακριβώς ισχύει? Στην Ιταλία για παράδειγμα τον γιορτάζουν 20/6...

**** σχόλιο admin ****
Σας ευχαριστούμε για την επισήμανσή σας. Θα τηλεφωνήσουμε στην Ι.Μονή για να διαπιστώσουμε το ακριβές του δημοσιεύματος και κατα πόσο και πότε πρέπει να εορτάζεται το όνομα Εκτωρ.

από: ilona στίς 4/9/2014 ώρα 01:55  
paphos
geia sas! pite m sas parakalw t onoma karolina giortazei?????

από: Τέρη στίς 4/1/2014 ώρα 16:04  
Η συνάδελφος Χίλντα λέει πως το γιορτάζει στις 17/11 επειδή έτσι το έχει βρει και η ίδια σε ελληνικό συναξάρι. "Κληρονόμησε" το όνομα από γιαγιά, αλλά η οικογένεια έχει 2-3 γενιές στην Ελλάδα και έτσι ακολουθούν τα ισχύοντα εδώ (δεν είναι σίγουρη τι ισχύει στην Αγγλία, έχουν χάσει τις πολλές πολλές επαφές με τη χώρα).

από: Τέρη στίς 4/1/2014 ώρα 03:03  
Ξέχασα να πω πως γιορτάζει στις 17/11.

από: Τέρη στίς 4/1/2014 ώρα 03:02  
Greece
Με συγχωρείτε που επανέρχομαι και γίνομαι κουραστική απλώς μόλις ανακάλυψα τη σελίδα σας και περιηγούμαι στις διάφορες ενότητες. Θα ήθελα να επισημάνω πως υπάρχει Αγ.Χίλντα την οποία δεν βρηκα στον κατάλογό σας. Είναι βέβαια ασυνήθιστο αλλά τυχαίνει να έχουμε εδώ μια συνάδελφο ορθόδοξη ελληνοαγγλίδα με αυτό το όνομα (εκ μέρους της θέτω και το θέμα).

**** σχόλιο admin ****
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη επισήμανση του ονόματος Χίλντα η οποία είναι σαφώς ορθή. Ηδη έχουμε προσθέσει την γιορτή καθώς και τον βίο μαζί με εικόνα. Για να τα δείτε κλικ εδώ

Θα θέλαμε να ρωτήσετε την συνάδελφό σας εάν στην Αγγλία η Αγία εορτάζεται στις 25 Αυγούστου ή έχει γίνει κάποιο λάθος στην αναφορά της εκεί Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής κλικ εδω

Πάντως οι αναφορές στα Ελληνικά συναξάρια είναι για 17 Νοεμβρίου (με το παλιό). Στο σαιτ της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας το αναφέρει 17 Νοε με το παλιό και 30 Νοε με το νέο.

Εμείς τηρήσαμε το 17 ακολουθώντας και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις αναφορές Ελληνικών συναξαριών.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την θετική εισφορά σας στην πληρότητα του σαιτ μας.

από: Τέρη στίς 4/1/2014 ώρα 02:38  
Και ανακάλυψα οτι γιορτάζω κιόλας την 1η Σεπτέμβρη, κάτι που αγνοούσα ως τώρα! Ευχαριστώ!

από: Τέρη στίς 4/1/2014 ώρα 02:34  
Μόλις έμαθα από συνάδελφο την ύπαρξη της ιστοσελίδας σας. Έτσι εξηγείται το οτι δεν έχει ξεχάσει ποτέ γιορτή! Απορώ που δε σας είχα ανακαλύψει τόσο καιρό αφού βγαίνετε και πρώτοι στις μηχανές αναζήτησης! Εύγε!

από: Λεων στίς 3/31/2014 ώρα 22:58  
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο για τη δουλειά που κάνετε! Συνεχίστε έτσι!

από: Λεων στίς 3/31/2014 ώρα 13:48  
Greece
Και παρέλειψα φυσικά να σας συγχαρώ κι εγώ για την αξιόλογη δουλειά σας.

**** σχόλιο admin ****
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια !

από: Λεων στίς 3/31/2014 ώρα 13:47  
Greece
Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι Αφροδίσιος, Αντωνίνος και Λεόντιος που μαρτύρησαν στη Σκυθούπολη και γιορτάζουν στις 4/5 είναι άγιοι ή όσιοι. Ευχαριστώ

**** σχόλιο admin ****
Ειναι Αγιοι με τα εξής στοιχεία :

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΣ. ΜΙΣΔΑΣ (ή ΜΕΛΗΣ), ΜΑΚΡΟΒΙΟΣ, ΟΥΑΛΕΡΙΑΝΟΣ, ΛΕΟΝΤΙΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΝΟΣ (ή ΑΝΤΩΝΙΟΣ) και το υπόλοιπο άγιο πλήθος, πού μαρτύρησαν στη Σκυθούπολη.

Οι Αγιοι αυτοί παρουσιάστηκαν αυθόρμητα στον άρχοντα της χώρας τους και του έκαναν δριμύτατη παρατήρηση για τίς απάνθρωπες ενέργειες του κατά των χριστιανών. Κατόπιν συνέτριψαν τους βωμούς των ειδώλων και προκάλεσαν τον θυμό των ειδωλολατρών, με αποτέλεσμα να τους επιτεθούν με πέτρες και ρόπαλα και να τους σκοτώσουν όλους. Τα δε λείψανα τους, τα παρέλαβαν οι Χριστιανοί, τα έθαψαν με τιμές και επάνω σ' αυτά ανήγειραν ναό.

Η δε σύναξη τους τελείται στο αποστολείο του Ιακώβου Αδελφοθέου, πού βρίσκεται μέσα στον σεβάσμιο οίκο της υπεραγίας Θεοτόκου στους Χαλκοπρατείους.


από: athina στίς 3/31/2014 ώρα 04:15  
Greece
Να με συγχωρούν οι διαχειριστές που παρενέβην! Απλά το έψαξα από προσωπικό ενδιαφέρον για δικό μου πρόσωπο και μιας και το βρήκα είπα να σας βγάλω από τον κόπο να ψάχνετε κι εσείς. Και πάλι μπράβο για τη σελίδα σας.

**** σχόλιο admin ****
Κανένα πρόβλημα. Εμείς σας ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία σας !.

από: athina στίς 3/31/2014 ώρα 04:14  
Greece
"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΟΥ. ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ( ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ), ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ( ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ), 25 ΜΑΡΤΙΟΥ(ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ) ΚΑΙ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ(ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ). ΟΠΟΤΕ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!"

από: athina στίς 3/31/2014 ώρα 04:12  
Greece
Προς Σουλτάνα: Στις 10/9/2010 (το αναφέρω αν θες να ανατρέξεις) έγραψε κάποιος επισκέπτης:
"ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΛΕΟΝ ΟΣΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. ΣΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΩΣ ΝΗΠΙΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΕΚΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΗΣ"

από: φιλομηλα στίς 3/31/2014 ώρα 03:28  
Greece
Συμφωνώ απολύτως. Και θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ για την εξαιρετική προσπάθεια!

**** σχόλιο admin ****
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια !

από: marilou στίς 3/31/2014 ώρα 03:24  
Greece
Δεν πειράζει καθόλου (μιλάω για το θεμα της αφαβητικής σειράς). Είναι πταίσμα μπροστά στην όλη δουλειά που έχει γίνει και που είναι αξιέπαινη. Και πάλι μπράβο σας.

**** σχόλιο admin ****
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια !

από: stathis στίς 3/31/2014 ώρα 02:55  
xalandri
Mpravo paidia gia ti douleia sas! Mas exei voithisei para poly!!!

**** σχόλιο admin ****
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια !

από: φιλομηλα στίς 3/31/2014 ώρα 02:27  
Greece
Ας μας πουν όμως και οι διαχειριστές του εορτολογίου που ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω. Πάντως στον πίνακα ως έχει βλέπω προς το παρόν οτι δεν γιορτάζει το όνομα.

**** σχόλιο admin ****
Ευχαριστούμε για το μηνυμά σας για το όνομα Φιλομήλα. Η ενοιολογική σύνδεση ενός ονόματος ως παράγωγο γνωστού ονόματος Αγίου, μπορεί να γίνει αποδεκτή (έως ένα όριο). Αλλα να γίνει σύνδεση με τα χόμπυ ή τις ενασχολήσεις ενός ατόμου που εφερε ένα όνομα, είναι κάτι που δεν μπορεί να σταθεί. Ας μην ξεχνούμε οτι η ονομαστική γιορτή είναι για να γίνεται ανάμνηση του Ορθόδοξου βίου ενός Αγίου.

από: φιλομηλα στίς 3/31/2014 ώρα 02:26  
Greece
Αγαπητή Ελενίτσα. Απ'όσο γνωρίζω εγω το όνομά μου δεν γιορτάζει. Ωστόσο έχω μια συνονόματη ξαδέρφη που αποφάσισε να γιορτάζει την 1/9 επειδή τότε γιορτάζει η Ευτέρπη που στην αρχαιότητα ήταν η μούσα της μουσικής. Και επειδή το όνομα Φιλομήλα σημαίνει αυτή που αγαπάει τη μουσική. Όμως αυτη είναι μια εντελώς δική της αυθαίρετη θεώρηση και κατά τη γνώμη μου λανθασμένη. Εγω προσωπικά δεν το ακολουθώ.

**** σχόλιο admin ****
Ευχαριστούμε για το μηνυμά σας για το όνομα Φιλομήλα. Η ενοιολογική σύνδεση ενός ονόματος ως παράγωγο γνωστού ονόματος Αγίου, μπορεί να γίνει αποδεκτή (έως ένα όριο). Αλλα να γίνει σύνδεση με τα χόμπυ ή τις ενασχολήσεις ενός ατόμου που εφερε ένα όνομα, είναι κάτι που δεν μπορεί να σταθεί. Ας μην ξεχνούμε οτι η ονομαστική γιορτή είναι για να γίνεται ανάμνηση του Ορθόδοξου βίου ενός Αγίου.

από: marilou στίς 3/31/2014 ώρα 02:14  
athens
Α, και με συγχωρείτε, κάτι ακόμα. Παρατήρησα οτι στο γράμμα Μ δεν τηρείται η αλφαβητική σειρά των ονομάτων. Συγχαρητήρια πάντως για τη δουλειά σας!

**** σχόλιο admin ****
Ευχαριστούμε για το μηνυμά σας. Να ήταν μόνο στο Μ καλά θα ήταν !. Δυστυχώς είναι σε όλα τα Ελληνικά γράμματα. Ως έχει σήμερα η βάση δεδομένων μας δεν μπορούμε να το λύσουμε αλλα σύντομα θα περάσουμε σε άλλο περιβάλλον και θα λυθεί εκεί.

από: marilou στίς 3/31/2014 ώρα 02:12  
athens
Ξέχασα να πω πως το όνομα είναι γραμμένο αυτούσιο Μαριλένα και όχι Μαρία-Ελένη.

από: marilou στίς 3/31/2014 ώρα 02:11  
athens
Καλησπέρα. Θα ηθελα να ρωτήσω πώς προκύπτει ο εορτασμός του ονόματος Μαριλένα στις 19/5 ή 22/7. Μέχρι τώρα ήξερα οτι μπορώ να γιορτάζω είτε της Αγ.Ελένης είτε της Παναγιάς.

*** σχόλιο admin ***
Το όνομα Μαριλένα είναι σύνθετο και προέρχεται απο το Μαρία Μαγδαληνή (Mary + Magdalene -> Marylene -> Marilena) και έτσι γιορτάζει όποτε γιορτάζει και η Μαγδαληνή δηλ. 19 Μαι και 22 Ιουλ. Με αυτή την αιτιολογία το είχαμε προσθέσει στην βάση μας ύστερα απο ανάλυση απο επισκέπτη στο site μας το 2006 (!). Θα προσθέσουμε την επεξήγηση και δίπλα στο όνομα ώστε να είναι ξεκάθαρο.


από: episk στίς 3/31/2014 ώρα 01:55  
Greece
Πολλά μπράβο για τη σελίδα σας! Ηταν κάτι που έλειπε.

**** σχόλιο admin ****
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια !

από: Ελενίτσα στίς 3/30/2014 ώρα 15:42  
Γλυφαδα
Mια ερωτηση ήθελα να μου απαντήσετε ποια ημερομηνία γιορτάζει το όνομα Φιλομήλα

σελίδα:   << προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 810 11 12 13 14 15 ...78 επόμενη >>
Αγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών παρά του Κυρίου αιτησώμεθα


Copyright © www.eortologio.gr All Rights Reserved.

εγγραφείτε στο newsletter μας

λέξεις για αποδελτίωση : εορτολόγιο, εορτολογιο, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, γιορτη, γιορτή, ΓΙΟΡΤΗ, εορτή, εορτη, ΕΟΡΤΗ, συναξαριστής, συναξαριστης, συναξάρι, συναξαρι, γιορτάζει, γιορταζει, γιορτεσ, γιορτέσ, ποιός γιορτάζει, πότε γιορτάζει ο/η, ποιος γιορταζει, ποτε γιορταζει ο/η, υπολογισμός, κινητές, γιορτές, κινητες, γιορτες, κινητή, γιορτή, κινητη, γιορτη, κινητών, γιορτών, κινητων, γιορτων, ονομαστική, ονομαστικές, ονομαστικη, ονομαστικες, ονομαστικών, ονομαστικων, Πάσχα, Πασχα, αργίες, αργιες, greek namedays, name day, pote giortazo, pote giortazei, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020

click here to go to www eortologio gr - εορτολόγιο home page

Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.com

Valid HTML 4.01 Transitional