ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 - GREEK NAME DAYS
  click here to find us on Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ WEBMASTERS (http σε https) : Στο script του εορτολογίου αλλάξτε από http://www.eortologio.gr/.. σε https://www.actus.gr/..
ATTENTION TO WEBMASTERS (http to https) : At the eortologio script, change from http://www.eortologio.gr/.. to https://www.actus.gr/..
site update 01/01/2018 : α. Αναπροσαρμόστηκαν οι ημερομηνίες των κινητών γιορτών του έτους 2018, β. έχει προστεθεί Google Calendar για το 2018

Home επιλέξτε αρχικό γράμμα ονόματος  right arow eortologio Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
επιλέξτε μήνα  right arow eortologio Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάι Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ χωρίς γιορτή click to visit our greek eortologio name days page in English- το εορτολογιο με Λατινικούς χαρακτήρες δηλ. Greeklish in English
βιβλίο επισκεπτών υπολογισμός Πάσχα & κινητών γιορτών μικτά ονόματα οι πηγές μας links διάφορα άρθρα news feed
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
Google Calendar:
+ Ελληνικά 2018
+ Αγγλικά 2018
site map διαφημιστείτε στο eortologio.gr εικόνες για το site σας προσθέστε το εορτολόγιο στο site σας επικοινωνήστε μαζί μας
Jesus fish sign - Σήμα Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.
εγγραφείτε στο newsletter μαςclick for www eortologio gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - εορτολόγιο freebies
προσθέστε το εορτολόγιο στις σελίδες σας

click for www namedays gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - namedays freebies
add namedays to your pages

webmaster freebies : Εμφανίστε και εσείς στις σελίδες σας το ποιός γιορτάζει με πάντα επίκαιρη ενημέρωση. Δείτε εδώ για λεπτομέρειες. Η παροχή αυτή είναι δωρεάν χωρίς χρέωση ή άλλη υποχρέωσή σας !!!Καλωσήλθατε στο βιβλίο επισκεπτών του site μας

στο βιβλίο μας την στιγμή αυτή υπάρχουν 1831 εγγραφές σε 77 σελίδες και τώρα βρίσκεστε στην σελίδα 76 (οι πρόσφατες εγγραφές εμφανίζονται στην σελίδα 1). Για απευθείας επικοινωνία με τους διαχειριστές του site χρησιμοποιείστε την φόρμα επικοινωνίας. Για να προσθέστε άμεσα τα σχόλιά σας στο βιβλίο επισκεπτών κάντε click παρακάτω (δεν χρειάζετε να κάνετε εγγραφή ή άλλου τύπου login).
από: Margarita στίς 8/2/2005 ώρα 13:13  
Thessaloniki
Μπορείτε να προσθέσετε και τις εορτές των παρακάτω ορθοδόξων αγίων:
www.ocmc.org/graphics/1999ii-08b.jpg
www.ocmc.org/graphics/1999ii-08a.jpg
www.kosovo.com/news/archive/2005/January_04/6.html

****σχόλιο admin: σας ευχαριστούμε πολύ για την πρότασή σας. Οι γιορτές των Κινέζων Ορθόδοξων μαρτύρων υπάρχουν στο site μας. Πολύ καλή η αναφορά σας στην Ορθόδοξη εκκλησία της Ινδονησίας και την προσπάθεια για τα θύματα του τσουνάμι.- τέλος σχολίου admin ****

από: Ιππολύτη στίς 7/25/2005 ώρα 12:44  
Ελλάς
Γειά σας, σας κάνω αναδημοσίευση από τη σελίδα του ανώνυμου απολογιτή περί ονομάτων:
Στις 3 Απριλίου είναι η μνήμη του αγίου μάρτυρα Δία. Μνημονεύεται με τους εξής στίχους: Βαλών κεράμω δυσσεβής Δίου κάραν. Ως σκεύος αυτή συντρίβει κεραμέως. Το πλήρης κείμενο βρίσκεται: http://www.apologitis.com/gr/ancient/ agioi.htm
Φιλικά

****σχόλιο admin: σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Και εμάς μας έχει απασχολήσει η γιορτή του ονόματος Διός όπου στα συναξάρια αναφέρεται οτι γιορτάζει στις 3 Απριλίου αλλά και στις 13 Ιουλίου. Δεν υπάρχει σαφής αναφορά εαν η ονομαστική του ονόματος είναι Δίας. Σίγουρο είναι οτι υπάρχει αναφορά για το όνομα Διός ή Δίος (ονομαστική) του Δίου (Γενική) κλπ. Η κα Ροδοπούλου (που έγραψε το άρθρο στο οποίο αναφέρεστε), εξέλαβε το Διός σαν Δίας. Εμείς, επειδή δίνουμε βάση στην αναφορά των μηναίων της εκκλησίας, το έχουμε περάσει σαν Διός. Σημειώνουμε οτι το όνομα και ο βίος στις 13 Ιουλίου αναφέρεται σε μάρτυρα της Ορθόδοξης εκκλησίας ως εξής : - Ο ΟΣΙΟΣ ΔΙΟΣ -
Καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας, και έζησε στα χρόνια του μεγάλου Θεοδοσίου. Ήταν διακεκριμένος για τη θεολογική του πολυμάθεια και για την ανυπόκριτη ευσέβεια και εγκράτεια. Σε ηλικία μάλιστα 35 ετών, τόσο πολύ είχε εξαπλωθεί ή φήμη της αρετής του, πού από παντού έρχονταν ν' ακούσουν τις πολύτιμες συμβουλές του. Μετά από χρόνια, τον προσκάλεσε ό Πατριάρχης Αττικός (406-425) στην Κων/πολη και τον χειροτόνησε ιερέα. Τα Ιερατικά του καθήκοντα, επετέλεσε με πολύ ζήλο και ακρίβεια. Ήταν στους ενορίτες του, πρότυπο Ιερού και φιλόστοργου πνευματικού πατέρα και οικογενειακού συμβούλου. Στην Κωνσταντινούπολη 'ίδρυσε και μοναστήρι. Κάποτε αρρώστησε βαριά, πού έφτασε μέχρι τα πρόθυρα του θανάτου. Σώθηκε όμως από θαύμα. Τελικά πέθανε ειρηνικά, αφού διατήρησε μέχρι την τελευταία του πνοή το πυρ της ευσέβειας και της στοργής για τις ψυχές του ποιμνίου του. - Απολυτίκιον. Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε. -Ό βίον έφάμιλλον, τη κλήσει πολιτευθείς, της δόξης του Πνεύματος, πυξίον ώφθης σεπτόν, Πατήρ ημών Όσιε' συ γαρ θαυματουργίαις, ίεραίς διαπρεπών, ένδοξος έν Οσίοις, φερωνύμως έδείχθης. Διό σε άνευφημούμεν, Δίε μακάριε.- τέλος σχολίου admin ****

από: ΜΑΝΟΣ ΓΡΑΤΣΕΑΣ στίς 7/25/2005 ώρα 12:12  
ΣΕΠΟΛΙΑ-ΑΘΗΝΑ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Ή ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Ηδη εργαζόμαστε για κάτι ανάλογο.- τέλος σχολίου admin ****

από: Γίτσα στίς 7/24/2005 ώρα 17:45  
Σάμος
Mπράβο σας !!! Επιτέλους μπορώ να αποδείξω με έγγραφη αναφορά και περηφάνεια ότι ο γιός μου Άρης (Αριστοτέλης) γιορτάζει στις 14 Μαίου . Κανένας δεν με πίστευε!!!!!
Συνεχίστε την δουλειά σας και καλό κουράγιο!!!
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.- τέλος σχολίου admin ****

από: ΛΕΝΑ στίς 7/11/2005 ώρα 23:25  
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ ΡΟΖΑΛΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΔΑ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΗΣ.ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

σχόλιο admin : γιορτάζει στις 4 Σεπτεμβρίου - δείτε http://www.catholic-forum.com/saints/saintr13.htm - τέλος σχολίου admin ****

από: Λευτέρης στίς 7/10/2005 ώρα 23:15  
Χανιά
Ο γιος μου και ο πατέρας μου λέγονται Ευτύχιος.
Εδώ (Νομός Χανίων, επαρχία Σελίνου) τους γιορτάζουμε στις 24 Αυγούστου (Ευτυχούς ιερομάρτυρος).
Παρακαλώ να το προσθέσετε στο εορτολόγιο!

σχόλιο admin : μετά και από δικό μας έλεγχο ήδη κάναμε την προσθήκη/αλλαγή για το όνομα Ευτύχιος. To eortologio.gr είναι ζωντανό και πάντα αναμορφώνεται με βάση και τις δικές σας προτάσεις που θέλουμε να κάνετε και για τις οποίες σας ευχαριστούμε πολύ.

από: Theodoti στίς 6/30/2005 ώρα 00:38  
Patra
Πολύ ωραίο και χρήσιμο για τους ξεχασιάριδες αλλά θα το έλεγα ελλείπες...Με λένε Θεοδότη(υπάρχει γιορτή στις 29 Ιουλίου)και δεν με περιλαμβάνεται.Θα ήθελα να διορθωθεί για να με θυμούνται...Φιλία από Πάτρα...!

σχόλιο admin : μετά και από δικό μας έλεγχο ήδη κάναμε την προσθήκη/αλλαγή για το όνομα Θεοδότη. To eortologio.gr είναι ζωντανό και πάντα αναμορφώνεται με βάση και τις δικές σας προτάσεις που θέλουμε να κάνετε και για τις οποίες σας ευχαριστούμε πολύ.

από: Giorgos στίς 6/15/2005 ώρα 20:36  
Germania / Griechenland
Bravo, Super Site :-)
http://www.olympion.de Keep On...

από: vasiliki στίς 6/9/2005 ώρα 13:09  
UESSALONIKH
SYGXARITHRIA.
TON YIO MOY TON LENE RALLH. UA HUELA NA MOY GRACETAI OTI YPARXEI SXETIKA ME TO ONOMA TOY. EYXARISTV
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Το Ράλλης συσχετίζεται με το Ραλλού που προέρχετασι απο το Κοραλλία και γιορτάζει την 1η Σεπτεμβρίου.

από: MGBADA JOE ABA στίς 5/30/2005 ώρα 11:42  
BENIN
I LOVE THIS PAGE. KEEP UP THE GOOD WORK.

από: Θοδωρος στίς 5/26/2005 ώρα 12:27  
Ρόδος
Καλημέρα και συγχαρητήρια για την πολυ καλή δουλειά σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει μια απάντηση στο παρακάτω ερώτημα :
Πρόκειται για το όνομα της κόρης και της μητέρας μου.
Το όνομα είναι "Αλεμίνα".
Εικάζεται πως έχει ρίζα το Αλκμήνη το οποίο μετατράπηκε σε Αλκμηνιώ στην Μικρά Ασία και κατόπιν Αλεμινιώ στην Σύμη απο όπου είναι η καταγωγή τόσο του όνόματος όσο και της μητέρας μου.Δεν ξέρω όμως κατα πόσο αυτό αληθευει.
Αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει

σχόλιο admin : μετά και από δικό μας έλεγχο ήδη κάναμε την προσθήκη του ονόματος Αλεμίνα χωρίς όμως ημερομηνία γιορτής διότι δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία αναφορά στο όνομα αυτό. To eortologio.gr είναι ζωντανό και πάντα αναμορφώνεται με βάση και τις δικές σας προτάσεις που θέλουμε να κάνετε και για τις οποίες σας ευχαριστούμε πολύ.

από: Δημήτριος Γεωργακόπουλος στίς 5/23/2005 ώρα 11:15  
Καλαμάτα
Πολύ ωραίο το SITE σας πολύ ενδιαφέρον και πολύ χρήσιμο. Να είστε πάντα καλά και ο Θεός να σας ενισχύη εις το έργον σας.

από: ΡΑΧΙΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝ στίς 5/20/2005 ώρα 10:00  
ΠΑΤΡΑ
Θερμά συγχαρητήρια γιά τήν μέχρι σήμερα εμπεριστατωμένη εργασία σας Κάθε προσπάθειά σας να έχει επιτυχία.
Ηταν κάτι που έχει πολύ μεγάλη λειτουργικότητα
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.

από: Μύρων στίς 5/20/2005 ώρα 09:58  
Γλυφάδα
Πολύ χρήσιμο σαϊτ! Μία διόρθωση μόνο. Το όνομά μου, Μύρων γιορτάζει στις 17 Αυγούστου.

σχόλιο admin : μετά και από δικό μας έλεγχο ήδη κάναμε την προσθήκη/αλλαγή για το όνομα Μύρων. Το eortologio.gr είναι ζωντανό και πάντα αναμορφώνεται με βάση τις δικές σας προτάσεις που θέλουμε να έρχονται και για τις οποίες σας ευχαριστούμε πολύ.

από: Λήδα στίς 5/17/2005 ώρα 12:52  
Αθήνα
Ελπιζα οτι τουλαχιστον εδω θα βρω το ονομα μου να γιορταζει δηλαδη, κριμα ομως. χαρηκα ομως πολυ που ειδα οτι εχετε συμπεριλαβει το ονομα της αδερφης μου (Μαριαννα).
Πολυ καλη δουλεια! μπράβο σας!!
θα σας βαλω ως link στο site μου.
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.

από: ΝΙΚΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στίς 5/16/2005 ώρα 11:35  
Μρουσι, Αττικης
Πραγματικα πολυ χρησιμο site.
Σας εστειλα ηδη ενα email σχετικα με το πελοποννησιακο ονομα ΑΣΗΜΑΚΗΣ.
Πανσεληνος, Γιαλαμας, Φωτηλας
τα πιο γνωστα, για να μην πλατειαζω
ονοματα αγωνιστων της Επαναστασης ή
ιστορικων οικογενειων.
Υπαρχει βεβαια και καποιος σατανιστης ...
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.

από: Panos στίς 5/12/2005 ώρα 12:18  
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Καλή σας μέρα πατριώτες από την Ολλανδία.
Επειδή έχω πολύ ελεύθερο ψάχνω πολύ για έλληνες και την Ελλάδα γενικά. Σε πολλές σελίδες ύπάρχει κάτι σχετικό με το εορτολόγιο. Αλλά αυτό εδώ είναι το κάτι άλλο.
Εγώ έχω μια σελίδα σε δύο γλώσες. Στα ελληνικά και τα Αγγλικά. η ημερομηία στη Ελληνική αλλάζει μια ώρα πριν δηλαδη στισ 11 ώρα Ολλανδίας και ανάλογα αλλάζει και η αγγλική δηλαδη ανάλογα με την γλώσσα του εορτολογίου.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΙΑΦΑΙΟΝ ΤΟΥΣ
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.

από: sokratis στίς 5/8/2005 ώρα 13:40  
komotini
ine katapliktiki i doulia pou kanete
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.

από: Despina στίς 5/7/2005 ώρα 22:50  
Athina
Theloume na sas efharistisoume therma, giati hari stin katapliktiki douleia pou ehete kanei, molis simera anakalipsame oti i kori mas (Danai - Iris) ehei giorti. Efhomaste kathe epitihia se afti tin yperohi prospatheia sas, pou vrikame poli hrisimi !
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.

από: Κόγιας Νικόλαος Ιερεύς στίς 5/4/2005 ώρα 23:31  
Καρδιτσα
Πολύ καλό αρκεί νά ψάχνετε καί νά ένημερώνεται όλους τούς μήνες ψάχνοντας έως καί τό άγιο Ορος τό πλήρες έορτολόγιο

σχόλιο admin : Πάτερ ευχαριστούμε - ήδη το έχουμε κάνει και θα το κάνουμε - θα δείτε σύντομα σημαντικές αλλαγές στο περιεχόμενο του σαιτ μας.

από: kostas στίς 5/4/2005 ώρα 21:04  
kifissia
bravo , itan kati poy eleipe
pos tha mporousame na to prosopopoiisoume kai na mas xtypaei
kapoiou eidous alarm stis giortes pou tha epilegoume ?
kai pali sygxaritiria

σχόλιο admin : ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Αυτό που ζητάτε να γίνει είναι μέσα στο πρόγραμμα για να γίνει. Λίγο υπομονή.

από: Παναγιώτης στίς 4/26/2005 ώρα 09:10  
Αχαρναί
Πολύ καλή δουλειά και σωστά στημένη !
Η παραμετροποίηση που δημιουργήσατε για χρήση σε άλλα websites θα βοηθήσουν πολλούς νέους developers.
Συγχαρητήρια...
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.

από: αριάδνη στίς 4/23/2005 ώρα 21:08  
Κλειούς 5
παρα πολύ καλή δουλειά
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας.

από: ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ στίς 4/22/2005 ώρα 17:40  
ΑΘΗΝΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑΤΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
****σχόλιο admin : σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Ηδη εργαζόμαστε για το θέμα που αναφέρετε.

σελίδα:   << προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...77 επόμενη >>
Αγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών παρά του Κυρίου αιτησώμεθα


Copyright © www.eortologio.gr All Rights Reserved.

εγγραφείτε στο newsletter μας

λέξεις για αποδελτίωση : εορτολόγιο, εορτολογιο, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, γιορτη, γιορτή, ΓΙΟΡΤΗ, εορτή, εορτη, ΕΟΡΤΗ, συναξαριστής, συναξαριστης, συναξάρι, συναξαρι, γιορτάζει, γιορταζει, γιορτεσ, γιορτέσ, ποιός γιορτάζει, πότε γιορτάζει ο/η, ποιος γιορταζει, ποτε γιορταζει ο/η, υπολογισμός, κινητές, γιορτές, κινητες, γιορτες, κινητή, γιορτή, κινητη, γιορτη, κινητών, γιορτών, κινητων, γιορτων, ονομαστική, ονομαστικές, ονομαστικη, ονομαστικες, ονομαστικών, ονομαστικων, Πάσχα, Πασχα, αργίες, αργιες, greek namedays, name day, pote giortazo, pote giortazei, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

click here to go to www eortologio gr - εορτολόγιο home page

Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.com

Valid HTML 4.01 Transitional