ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020 - GREEK NAME DAYS
  click here to find us on Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ WEBMASTERS (http σε https) : Στο script του εορτολογίου αλλάξτε από http://www.eortologio.gr/.. σε https://www.actus.gr/..
ATTENTION TO WEBMASTERS (http to https) : At the eortologio script, change from http://www.eortologio.gr/.. to https://www.actus.gr/..
site update 01/01/2019 : α. Αναπροσαρμόστηκαν οι ημερομηνίες των κινητών γιορτών του έτους 2019, β. έχει προστεθεί Google Calendar για το 2019

Home επιλέξτε αρχικό γράμμα ονόματος  right arow eortologio Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
επιλέξτε μήνα  right arow eortologio Ιαν Φεβ Μάρ Απρ Μάι Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ χωρίς γιορτή click to visit our greek eortologio name days page in English- το εορτολογιο με Λατινικούς χαρακτήρες δηλ. Greeklish in English
βιβλίο επισκεπτών υπολογισμός Πάσχα & κινητών γιορτών μικτά ονόματα οι πηγές μας links διάφορα άρθρα news feed
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
click here to go to www eortologio gr - rss news feeds page
Google Calendar:
+ Ελληνικά 2020
+ Αγγλικά 2020
site map διαφημιστείτε στο eortologio.gr εικόνες για το site σας προσθέστε το εορτολόγιο στο site σας επικοινωνήστε μαζί μας
Jesus fish sign - Σήμα Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.
εγγραφείτε στο newsletter μαςclick for www eortologio gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - εορτολόγιο freebies
προσθέστε το εορτολόγιο στις σελίδες σας

click for www namedays gr freebies, igoogle, gadget, my-yahoo, forum, blog - namedays freebies
add namedays to your pages

webmaster freebies : Εμφανίστε και εσείς στις σελίδες σας το ποιός γιορτάζει με πάντα επίκαιρη ενημέρωση. Δείτε εδώ για λεπτομέρειες. Η παροχή αυτή είναι δωρεάν χωρίς χρέωση ή άλλη υποχρέωσή σας !!!Καλωσήλθατε στο βιβλίο επισκεπτών του site μας

στο βιβλίο μας την στιγμή αυτή υπάρχουν 1854 εγγραφές σε 78 σελίδες και τώρα βρίσκεστε στην σελίδα 10 (οι πρόσφατες εγγραφές εμφανίζονται στην σελίδα 1). Για απευθείας επικοινωνία με τους διαχειριστές του site χρησιμοποιείστε την φόρμα επικοινωνίας. Για να προσθέστε άμεσα τα σχόλιά σας στο βιβλίο επισκεπτών κάντε click παρακάτω (δεν χρειάζετε να κάνετε εγγραφή ή άλλου τύπου login).
από: ελένη στίς 3/30/2014 ώρα 15:22  
ελλαδα
Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση!

από: athina στίς 3/30/2014 ώρα 08:43  
athina
Προς Σουλτάνα: Πάντως κι εγώ από φίλη συνονόματή σου για 21/11 ξέρω.

από: athina στίς 3/30/2014 ώρα 08:24  
athina
Συγχαρητήρια! Έχετε γίνει σημείο αναφοράς πλέον!Συνεχίστε έτσι!

**** σχόλιο admin ****
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια !

από: ΣΟΥΛΤΑΝΑ στίς 3/27/2014 ώρα 23:48  
ΝΙΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΣ 3-2 ΣΙΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ ΜΟΥ ΚΑΘΗΕΡΩΣΑΝ ΝΑ ΓΙΩΡΤΑΖΩ ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΣ 21 ΝΟΕΒΡΙΟΥ.... ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΩ???????? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

από: ελενη στίς 3/26/2014 ώρα 04:36  
ελλαδα
Καλησπέρα.Πολύ καλή δουλειά.Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί το όνομα Ελεονώρα γράφετε πως εορτάζεται στις 21/5.Συνδέεται κάπως με το Ελένη;Νομίζω πως είναι ξενικό και προέρχεται από το Eleanor (=ξένος στα γερμανικά),άρα δε γιορτάζει.Με το Ελένη απλώς τυχαίνει να μοιάζει η αρχή του ηχητικά,αλλά δε συνδέονται.Εκτός αν γνωρίζετε κάτι που μου διαφεύγει.Διαφορετικά νομίζω πρέπει να διορθωθεί η εγγραφή.

**** σχόλιο admin ****
Ευχαριστούμε πολύ για το μηνυμά σας. Φαίνεται παράξενη η ετυμολογική σύνδεση του Ελεονώρα με το Ελένη. Παρά ταύτα υπάρχου πολλές αναφορές που το διασυνδέουν. Ενδεικτικά δείτε :
1-εδώ
2-εδώ
και 3-εδώ


από: anais στίς 3/26/2014 ώρα 03:34  
ΑΘΗΝΑ
Επίσης να επισημάνω, αν βέβαια έχει καμία σημασία, πως η καθολική εκκλησία ως πιο εξοικειωμένη με το ξενικό Αnais, αναγνωρίζει τη σύνδεση των δύο ονομάτων (ως παράγωγο το ένα από το άλλο) και συμφωνεί με τον εορτάσμό του Αναΐς μαζί με το Άννα (αν και νομίζω προτείνει την ημερομηνία Κοίμησης της Αγ.Άννης και όχι τα Γενέθλια). Ευχαριστώ. Και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά.

**** σχόλιο admin ****
Ευχαριστούμε πολύ για το μηνυμά σας. Ηδη έχουμε ενεργησει όπως περιγραφουμε στο προηγούμενο ποστ σας.


από: anais στίς 3/25/2014 ώρα 14:58  
ΑΘΗΝΑ
Το όνομα Αναΐς συνδέεται ετυμολογικά με το Αννα.Από την έρευνα που έχω κάνει,ξεκίνησε απ'το περσικό Αναχίτα που έφτασε ως Αναΐτη/Αναΐτις στην αρχαία Ελλάδα (πχ υπήρχαν ναοί της Άρτεμις-Αναΐτης στη Μ.Ασία).Έπειτα το όνομα ταξίδεψε ετυμολογικά για να καταλήξει στο εβραϊκό Χάνα/Χάννα και αργότερα στο εξελληνισμένο Αννα και στα δυτικά Anne ή Αnais (Αναΐς).Θα μπορούσε λοιπόν να εορτάζεται το Αναΐς στις 9/12, της Αγ.Άννης. Κάντε κι εσείς την έρευνά σας και θα χαρώ να επιβεβαιώσετε την παραπάνω άποψη.

**** σχόλιο admin ****
Ευχαριστούμε πολύ για τη πρότασή σας. Πράγματι βλέπουμε ότι το Αναίς μπορεί να συσχετιστεί με το Αννα. Εχουμε προσθέσει κα σχετικό λινκ μέσα στην καρτέλλα του ονόματος από wikipedia ασχέτως εάν οι αναφορές είναι πολλαπλές για την προέλευση και τον συσχετισμό του ονόματος με το όνομα Αννα. Το προσθέσαμε σε δύο ημερομηνίες δηλ. 9/12 και 25/7.


από: petros στίς 3/23/2014 ώρα 01:17  
karditsa

από: ageor στίς 3/9/2014 ώρα 09:37  
Greece
Ευχαριστώ για την αξιέπαινη προσπάθεια!
Αναρωτιέμαι γιατί περιορίσατε το εξαιρετικό Google Calendar μόνο στο 2013, ενώ η πλειοψηφία των εορτών δεν είναι κινητές. Κρίμα να στερούμαστε ένα τόσο εξυπηρετικό εργαλείο...

**** σχόλιο admin ****
Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλιά σας. Ηδη το εορτολόγιο 2014 (Ελληνικά και Λατινικά) για το Google Calendar ειναι online !

από: Ιωάννης στίς 2/22/2014 ώρα 11:09  
Greece
Καλό θα ήταν από το πολύ καλό ομολογουμένως site σας (Ορθοδόξων ) να έλλειπε η λίστα με τις παγκόσμιες ημέρες. Αυτή η λίστα (ξενόφερτη) αποπροσανατολίζει το νου και τη σκέψη και δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και να τιμήσουμε όπως πρέπει τους Αγίους μας

**** σχόλιο admin ****
Ευχαριστούμε πολύ για την παρατήρησή σας.

Εχουμε σκεφτεί πάρα πολύ για το εάν θα πρέπει να διατηρήσουμε την σελίδα με τις παγκόσμιες ημέρες με κατάληξη να έχουμε σταματήσει να την συντηρούμε εδω και κάποια χρόνια και ως εκ τούτου δεν είναι πλήρης και συνεπώς, ως σημείο αναφοράς, όχι αξιόπιστη.

Το πρόβλημα είναι οτι οι παγκόσμιες ημέρες τελούν υπο την αιγίδα του ΟΗΕ και η Ορθόδοξη Εκκλησία ζεί και λειτουργεί στην πραγματικότητα του παρόντος όπου κάποια status quo δεν μπορεί να αγνοούνται.

Ο αποπροσανατολισμός του κάθε πιστού κατα την έννοια που το αναφέρετε και που το κατανοούμε πλήρως, αφορά ορισμένους που αισθάνονται και βιώνουν τα της Ορθοδοξίας. Στους λοιπούς, εάν αποκλείουμε το σημερινό γίγνεσθαι όπως διαμορφώνεται, γνώμη μας είναι ότι δίνουμε μια εικόνα της Εκλησίας μας η οποία φαίνεται να τηρεί κατα κάποιον τρόπο μια σκληροπυρηνική στάση ως προς τις επιρροές και την πραγματικότητα του σήμερα.

Καταλήγοντας, έχουμε σταματήσει να συντηρούμε την σελίδα με τις παγκόσμιες ημέρες, δεν τις περιλαμβάνουμε στο πλαίσιο του εορτολογίου το οποίο φιλοξενείται απο πάρα πολλά άλλα sites, αλλα ουτε και την διαγράφουμε. Παράλληλα με μια παγκόσμια ημέρα, υπάρχουν και οι Αγιοι της ημέρας για όποιους θέλουν να τους τιμούν και να εμπνέονται απο τον βίο τους.

Ο κάθε ένας απο εμάς, στις επιλογές του, έχει και πρέπει να έχει ελεύθερη βούληση.

Ισως τελικά να πρέπει να σβησουμε τα περιεχόμενα της σελίδας μας για τις παγκόσμιες ημέρες και να βάλουμε λινκ απευθείας στην σελίδα του ΟΗΕ http://www.un.org/en/events/observances/days.shtml

Αφήστε μας λίγο να το "χωνέψουμε" και τα ξαναλέμε !
από: John στίς 2/19/2014 ώρα 06:34  
Greece
">poia einai h poio gnwsth giorth?

**** σχόλιο admin ****
Γνωστή γιορτή ειναι αυτή που αν ακούσεις το όνομα θα πείς ναι γνωρίζω κάποιον ή κάποια που έχει αυτό το όνομα. Καθε μέρα υπάρχει γιορτή Αγίου. Απλα, άλλα ονόματα ειναι γνωστά και άλλα όχι. Για το πλήρες εορτολογιο κάθε ημέρας υπάρχει ξεχωριστή ενότητα με τίτλο "συναξάρι".

από: ΒΑΣΙΑ στίς 2/15/2014 ώρα 07:20  
1)ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΤΑΤΗΣ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Η ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ? 2)ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ?

από: maria στίς 2/4/2014 ώρα 12:35  
Greece
Το ξερω πως γραφετε 31 ιουλιου απλα στο βιο του γραφει πως μαρτυρησε στις 18. Και συνηθως γιορταζουμε ή τη γεννηση ή το θανατο ενος αγιου.Ευχαριστω για την απαντηση.

**** σχόλιο admin ****
Εχετε δικιο τελικα και σας ευχαριστούμε πολύ για την επιμονή σας !. Πράγματι, τον βίο τον είχαμε αντιγράψει απο site Ορθόδοξης Εκκλησίας που το αναφέρει σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο και έτσι έμεινε μέχρι που το θίξατε. Θα προσθέσουμε μια σχετική σημείωση κατω απο τον βιο του ωστε να μην υπάρχει καποια δυσαρμονία με τις ημερομηνίες. Σας ευχαριστούμε και πάλι.


από: maria στίς 2/3/2014 ώρα 08:10  
θεσσαλονικη
Γεια σας. Τελικα η φρειδερικη γιορταζει 31 ή 18 ιουλιου;το 18 το καταλαβαινω γιατι συμφωνα με το βιο τοτε μαρτυρησε.το 31 απο που βγηκε;

**** σχόλιο admin ****
Στην βάση μας υπάρχει μόνο η γιορτή στις 31 Ιουλίου του Αγίου Φρειδερίκου μαζί με την εικόνα και τον βίο του (με παράγωγο το όνομα Φρειδερίκη). Πουθενά δεν αναφέρουμε το 18 Ιουλίου. Ισως το είδατε κάπου αλλού. Αλλά, επειδή 31-18=13, ίσως η 18 Ιουλίου να έχει αναφερθεί σε κάποιο άλλο σαιτ που ακολουθεί το "παλιό" ημερολόγιο.

από: Δημητρης στίς 1/30/2014 ώρα 10:08  
Greece
Σας ευχαριστω για την καλη σας προσφορα

**** σχόλιο admin ****
Εμείς σας ευχαριστούμε !

από: Βασια στίς 1/29/2014 ώρα 12:16  
Το ονομα Βανα απο που βγενει?

από: Μαιρη στίς 1/29/2014 ώρα 11:43  
Greece
Καλημερα και συγχαρητηρια για το site. Ηθελα να σας πω οτι η μνημη του Αποστολου Θωμα γιορταζεται στις 6 Οκτωβριου και τοτε γιορταζουν πολλοι Θωμαδες, οχι μονο την Κυριακη του Θωμα. Ευχαριστω

**** σχόλιο admin ****
Εμείς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ηδη έχουμε προσθέσει την γιορτή καθώς και τον βίο μαζί με εικόνα.

από: melina στίς 1/27/2014 ώρα 10:05  
Greece
Καλημερα, υπαρχει γιορτη για τον Εκτορα στις 20 Ιουνιου (γιορταζεται σε Ιταλια και Ισπανια). Ο μαρτυρας Εκτωρ μαρτυρησε την εποχη του Διοκλητιανου πιθανοτατα στην Ελλαδα. Αφου μαρτυρησε την εποχη του Διοκλητιανου δεν ισχυει και για την Ορθοδοξη εκκλησια; Υπαρχει επισης τμημα λειψανου στην μονη του Τιμιου Σταυρου στη Σαμο.
http://leipsanothiki.blogspot.com/2012/10/6.html
http://it.wikipedia.org/ (Ettore)
http://es.wikipedia.org/ (Héctor)

**** σχόλιο admin ****
Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν έχει σχέση ο θάνατος ενός Αγίου αλλα η απόφαση της Εκκλησίας μας για Αγιοποίησή του.

Παρά ταύτα, εάν βρείτε κάποια Ορθόδοξη Εκκλησία που να έχει Κοινωνία με την Ελληνική και να περιλαμβάνει το όνομα Εκτωρ στα δικά της συναξάρια, παρακαλούμε ενημερώστε μας (δινοντας και κάποιο link) ώστε να το ελέγχουμε και να το προσθέσουμε.

από: ελενα στίς 1/24/2014 ώρα 23:39  
ηγουμενιτσα
καλημερα σας κ συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που κανετε!θα ηθελα να ρωτησω πως θα μπορουσα να βαφτισω την κορη μου κ να γιορταζει του λαζαρου;λαζαρενια ας πουμε ειναι σωστο;

**** σχόλιο admin ****
Προτείνουμε να το ρωτήσετε στο Ιερέα της ενορίας σας. Δεν νομίζουμε οτι θα διαφωνήσει με την απόφασή σας. Αλλωστε δεν έχει μεγάλη διαφορά το Λαζαρίνα απο το Λαζαρένια !

από: Παναγιώτης στίς 1/23/2014 ώρα 02:40  
Greece
Ακόμη κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω...μπορεί το Νικολέττα να γίνει Νίκολα σαν γυναικείο όνομα?

*** σχόλιο admin ***
Είσαστε στο "οριο" ανοχής μας για να σβησουμε τα μηνυματά σας εκτός αν πραγματικά εννοείτε αυτα που λέτε στα σχόλιά σας.

από: Παναγιωτης στίς 1/23/2014 ώρα 02:33  
πως γίνεται το όνομα Λυδιαννα να είναι Λυδία Ιωάννα και όχι Λυδία Άννα???

από: ΕΙΡΗΝΗ στίς 1/17/2014 ώρα 04:02  
Greece
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΛΙΑ. Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΟΚΛΗΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ή 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ, ΠΟΜΠΗΙΟΣ, ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 40 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΟΚΛΗΣ. ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΧΕΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

**** σχόλιο admin ****
Εχετε δικιο και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την επισήμανση. Ηδη προσθέσαμε το όνομα ΔΗΜΟΚΛΗΣ (και το παράγωγο ΔΗΜΟΚΛΕΙΑ) με εορτή στις 10 Απριλίου.

από: obat peninggi badan στίς 1/15/2014 ώρα 05:22  
germany
Σας ευχαριστώ για την πολύ καλή ενημέρωση

**** σχόλιο admin ****
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια !

από: παναγιωτης στίς 1/10/2014 ώρα 07:39  
λευκαδα
Από το Παναγιώτης βγαίνει και το Τάκης. Επίσης, δε νομίζω να ταιριάζει το Γιούλα στο... Παναγιώτης

*** σχόλιο admin ***
Σας ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση που ήδη υλοποιήσαμε με σχετικές αλλαγές στην βάση μας


σελίδα:   << προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...78 επόμενη >>
Αγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών παρά του Κυρίου αιτησώμεθα


Copyright © www.eortologio.gr All Rights Reserved.

εγγραφείτε στο newsletter μας

λέξεις για αποδελτίωση : εορτολόγιο, εορτολογιο, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, γιορτη, γιορτή, ΓΙΟΡΤΗ, εορτή, εορτη, ΕΟΡΤΗ, συναξαριστής, συναξαριστης, συναξάρι, συναξαρι, γιορτάζει, γιορταζει, γιορτεσ, γιορτέσ, ποιός γιορτάζει, πότε γιορτάζει ο/η, ποιος γιορταζει, ποτε γιορταζει ο/η, υπολογισμός, κινητές, γιορτές, κινητες, γιορτες, κινητή, γιορτή, κινητη, γιορτη, κινητών, γιορτών, κινητων, γιορτων, ονομαστική, ονομαστικές, ονομαστικη, ονομαστικες, ονομαστικών, ονομαστικων, Πάσχα, Πασχα, αργίες, αργιες, greek namedays, name day, pote giortazo, pote giortazei, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020

click here to go to www eortologio gr - εορτολόγιο home page

Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη.com

Valid HTML 4.01 Transitional